Nextv Sport Europe – Agenda – April 14


		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		
		








		
		
					
				
				
		
	



















 









 












Sportv Series Europe is part of Dataxis events.

This site is operated by a business or businesses owned by Dataxis SARL and all copyright resides with them. DATAXIS registered in France with number 423 163 385 RCS Paris France with registered office 10 rue Pergolese 75116 – Paris FRANCE

Dataxis

Wednesday 14th April 2021

09:25 CEST - 09:30 CEST | 5 mins

Welcoming address & day overview

09:30 CEST - 10:15 CEST | 45 mins
Add to Calendar

Driving global fan engagement and reaching a worldwide audience

  • Fan engagement campaigns and social hubs
  • Production of short-form and non-live content
  • How to leverage the rights value?

Moderated by: Cecilia Lagos - Sports Journalist

10:15 CEST - 10:35 CEST | 20 mins

Break & Networking

10:35 CEST - 10:55 CEST | 20 mins
Add to Calendar

One to One session

10:55 CEST - 11:15 CEST | 20 mins

Break & Networking

11:15 CEST - 12:00 CEST | 45 mins
Add to Calendar

Turning data into intelligence

  • Understanding customer usage and needs
  • How to use data to shape content strategy?
  • Driving fan engagement

12:00 CEST - 13:00 CEST | 60 mins

Break & Networking

13:00 CEST - 13:45 CEST | 45 mins
Add to Calendar

Setting up and monetizing a European OTT sport platform

  • How to find the right business model?
  • Secondary leagues and niche sports
  • Cloud platforms services for new OTTs

13:45 CEST - 14:05 CEST | 20 mins

Break & Networking

14:05 CEST - 14:25 CEST | 20 mins
Add to Calendar

One to One session

14:25 CEST - 14:45 CEST | 20 mins

Break & Networking

14:45 CEST - 15:30 CEST | 45 mins
Add to Calendar

Innovation in live sports production

  • How can cloud-based technologies and 5G reinvent the production process?
  • New broadcast technologies and cameras
  • Transitioning to remote production

Moderated by: Cecilia Lagos - Sports Journalist

15:30 CEST - 15:50 CEST | 20 mins

Break & Networking

15:50 CEST - 16:35 CEST | 45 mins
Add to Calendar

Innovation in sports delivery for sports TV networks

  • Multi-platform strategies
  • Business model for D2C distribution
  • Driving and keeping engagement

Moderated by: Cecilia Lagos - Sports Journalist

16:35 CEST - 16:40 CEST | 5 mins

Wrap up & vote of thanks